onsdag, august 10, 2005

Hvem er Klabautermanden?


Fra gamle tider siges det, at klabautermanden (eller på tysk: der klabautermann) er en slags ondskabsfuld sønisse, der forstyrrer de sejlende. Men fra Aksel Sandemoses roman (1927) ved vi, at han er en anderledes kontant skæbneuddeler: En mørk skikkelse, der viser sig med sin tunge hammer på dækket af uvejrsramte skibe, hvis søfolk er dømt til døden for egen synd og tåbelighed. "Han kommer og går..." siger de om ham, men sikkert er det, at han altid i sidste ende kommer til dem der forjener det, og slår til med sin store hammer: TJU!

I fremtiden har Klabautermanden omlagt sine veje fra søens vilde våger til internettets informationshav. Han vil rense ud blandt alle idioterne med et velrettet TJU fra hammeren. Klabautermanden tager ikke mere pis: TJU! TJU! Så er de færdige!

3 Kommentarer:

At 8:11 PM, Anonymous Anonym said...

Ægte sure gamle mænd HADER stavefejl og ELSKER at slå den vanartede ungdom nutildags oven i hovedet med dem. Hvis Klabautermanden for alvor vil imponere Waldorf, Statler og andre sure gamle mænd, skal den først lære at stave til vilde VOVER. Medmindre da at Klabautermandens sønisseerfaringer stammer fra nogle vilde huller i isen på den lokale mose (våger)...............

 
At 11:29 PM, Anonymous Cilleborg said...

Haha!.. Attityde, nice :D
Hvor er "klabauter" ellers bare et alt for lækkert og endnu mere alt for sjældent brugt ord.

 
At 9:10 AM, Blogger Unknown said...

Se mit maleri og omtale
http://www.galleri-jens.dk/38786698

 

Send en kommentar

<< Home