onsdag, december 14, 2005

Rumraketten


Der var engang et land, hvor de gerne ville bygge en rumraket. Den skulle være stor og flot, og så skulle den kunne flyve hele vejen til Pluto. Det sagde landets Konge selv. Det vigtigste var, at alle skulle kunne være med i den, og at den skulle kunne holde til mange ture, sagde landets Dronning. Den skulle både være social og fremtidssikret, og så skulle den kunne larme helt vildt. Det lød utroligt godt, syntes alle.

Derfor nedsatte man en fin rumraketskommission med mange dygtige videnskabsmænd, der skulle regne ud, hvordan man byggede sådan én og hvor meget brænstof man skulle bruge. Det arbejdede de kloge videnskabsmænd på i mange, mange år - for de var meget kloge, og så tager den slags altid lang tid. Hele landet ventede i åndeløs spænding. For det var jo meget vigtigt, at den raket blev til noget.

Endelig kom rumraketkommissionens rumraketrapport. Den konkluderede, at det godt kunne lade sig gøre at bygge sådan en fin rumraket - men den ville også blive meget, meget dyr. Alle skulle bringe ofre. Det går ikke, sagde Kongen! Det går ikke, sagde Dronningen!

Rumraketten skulle bygges, men uden at den kostede noget, erklærede Kongen og Dronningen. Det kan ikke lade sig gøre, svarede videnskabsmændene forbløffede. Alene brændstoffet ville blive enormt dyrt. Kongen foreslog, at de byggede den for 1/10 af prisen, og da videnskabsmændene beklagde sig, sagde han "visse vasse, det skal I ikke komme og bestemme". Dronningen sagde, at hun ikke ville lade sig belære af sådan nogle hovskisnovski tryllekunstnere, og krævede rumraketten bygget nu! Videnskabsmændene rystede på hovedet, men gik i gang med at bygge raketten. Hvad skulle de ellers gøre?

Raketten blev bygget færdig, og alle - fra spæd til olding - blev gennet ind i dens store passagerkammer. Og så af sted til Pluto! Motorerne larmede, da raketten fløj af sted - og fløj lige lukt ned i en stor mose, hvor den eksploderede og dræbte alle ombord. Materialerne var dårlig og billige, og der var ikke brændstof nok, og befolkningen - heller ikke Kongen og Dronningen - kom aldrig nogen sinde til Pluto.

Godnat, og sov godt!

0 Kommentarer:

Send en kommentar

<< Home